Acasa/

/

Trei secole de gastronomie romaneasca

Autor:
Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu - PARALELA 45
Detalii:
Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci…
Categorie
Editura
Autor

52.25

55
LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2018
ISBN:
9789734727445
Recenzii
5/5

Descriere

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va!
Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo!
Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament.
Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam!
Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.
Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist. Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?
Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.

Ar putea să îți placă și…

  • Gastronomice

    De

    Editura

    O carte cu… ceva piper si-un pic de sare… caci si bucataria e o arta, atunci cand bucatarul e artist. Bucataria, ca si istoria, tine si de stiinta si de arta. E de amandoua cate…

    Pret:

    28.8 LEI
  • Hai, mamico, fa-mi mancare!

    De

    Editura

    Regimul zilnic si regimul alimentar trebuie sa corespunda varstei bebelusului dumneavoastra. In cartea Hai mamico fa-mi mancare veti gasi retete pentru copii care sunt selectate pe categoriile de varsta de la 1 la 7 ani,…

    Pret:

    25 LEI
  • Mancaruri festive

    De

    Editura

    Mancaruri festive contine retete ilustrate pas cu pas Cuprins: • Gulas •Supa de gaina • Supa cu ciolan afumat • Supa de fasole boabe • Supa din cotlet de porc • Ceafa de porc cu…

    Pret:

    9 LEI
  • Retetele Manuelei

    De

    Editura

    Retetele Manuelei – Gust raw, gust vegan Cartea include 131 de retete raw vegane, vegane si vegetariene savuroase si usor de preparat, inclusiv Meniurile complete pentru Paste si Craciun, doua seturi de retete traditionale romanesti…

    Pret:

    110 LEI
  • Tabelul periodic al vinurilor

    De

    Editura

    O noua maniera de a aprecia vinul, amuzanta, concisa si atragatoare, pentru consumatorii care promit sa devina pasionati si cunoscatori.Vinuri albe pe coloanele din stanga, rose in mijloc si rosii in dreapta si, pe orizontala,…

    Pret:

    49.9 LEI
  • Carte regala de bucate

    De

    Editura

    Volumul de fata le ofera cititorilor ocazia sa incerce si sa savureze preparatele culinare care se regasesc pe mesele Familiilor Regale din toata lumea. Titlul cartii, in editie actualizata, nu contine nicio metafora si nicio…

    Pret:

    90 LEI
  • Paste. 50 de retete simple

    De

    Editura

    Pastele – mandria si spiritul Italiei! Aceasta carte le propune cititorilor cele mai cunoscute 50 de retete traditionale cu paste, asa cum sunt ele recomandate de compania Barilla, peste tot in lume….

    Pret:

    64
    60.8 LEI
  • Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun

    De

    Editura

    In fiecare an, Sarbatoarea Nasterii Domnului ne umple sufletul de speranta, de dragoste si de bucurie. Ne dorim cu tarie sa impartasim aceasta curata emotie cu cei dragi. Asadar, sa imbracam caminul nostru in aroma…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Retete istorice cu carne de miel

    De

    Editura

    Retete istorice cu carne de miel – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel. 70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva. Retetele…

    Pret:

    17 LEI
  • De re culinaria

    De

    Editura

    Editia de fata reuneste pentru prima oara articolele publicate de Al. O. Teodoreanu in cadrul rubricilor „Cronica gastronomica”, „Gastronomice”, „Din carnetul unui gastronom”, sustinute sapatamanal, de-a lungul anilor, in „Adevarul literar si artistic” (1933-1934), „Glasul…

    Pret:

    39.5 LEI
  • Inginerie gastronomica

    De

    Editura

    Inginerie gastronomica. Tratat de teoria gastronomiei si practica gastro industriei In lantul actului alimentar, dupa sectorul agricol si cel de industrie alimentara urmeaza, cu cea mai mare valoare adaugata, sectorul distinct de gastro industrie. Exprimarea…

    Pret:

    200 LEI
  • E timpul conservelor

    De

    Editura

    Pret:

    3 LEI