Acasa/

/

Romanian Gastronomy in the XXI Century

Autor:
Romanian Gastronomy in the XXI Century - Adriana Popescu, Andreea Bogdan - BUSINESS ADVISER
Detalii:
Gastronomia romaneasca in secolul XXI poate propulsa tara in topul destinatiilor turistice O premiera editoriala, „Romanian Gastronomy in the XXI Century“, album bilingv cu fotografii de preparate culinare traditionale realizate in maniera moderna, marcheaza avanpremiera…
Categorie
Editura
Autor

74.9

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2018
ISBN:
5948491310107
Recenzii
5/5

Descriere

Gastronomia romaneasca in secolul XXI poate propulsa tara in topul destinatiilor turistice O premiera editoriala, „Romanian Gastronomy in the XXI Century“, album bilingv cu fotografii de preparate culinare traditionale realizate in maniera moderna, marcheaza avanpremiera celei de-a doua editii a Congresului national de gastronomie si vinuri. In contextul reconfigurarii multora dintre optiunile turistice vizand estul Europei, ca urmare a tulburarilor si zvonurilor privind riscurile de stabilitate in regiune, Romania are sansa sa se afirme ca o destinatie atragatoare nu doar prin frumusetile naturii sau arhitecturale, ci si prin experientele interumane pline de savoare.
Depinde doar de noi insine sa facem cunoscute si aceste valori usor de inteles si de acceptat – caldura oamenilor, gastronomia locala care inglobeaza in ea influentele tuturor marilor traditii din zona, vinurile de o calitate din ce in ce mai buna – Cezar Ioan Ma bucur sa constat ca aceasta idee prinde din ce in ce mai mult nu doar la profesionistii din domeniu, ci si la factorii de decizie din Guvern si la publicul larg – semnalele pozitive in acest sens sunt din ce in ce mai numeroase. Daca anul trecut textul «Manifestului pentru gastronomia si vinurile din Romania», adoptat de participantii la prima editie a Congresului, a inceput sa fie cunoscut – inclusiv prin publicarea lui in aceasta carte –, de la inceputul lui 2018 au inceput sa se vada si rezultatele concrete, in practica: apar din ce in ce mai multe publicatii pe aceasta tema, meniurile restaurantelor incep sa se adapteze la ideile cuprinse in manifest, respectul si grija fata de bucataria nationala incep sa fie tot mai vizibile – Cezar Ioan.

Ar putea să îți placă și…

  • Retete cu carne de pui (3 ingrediente in 15 minute)

    De

    Editura

    Daca va este pofta si de altceva decat de pui fript, va propunem 55 de retete care pot fi preparate cu un minimum de ingrediente si intr-un timp foarte scurt, cu produse proaspete care vor…

    Pret:

    43
    36.55 LEI
  • Fii patiser la tine acasa

    De

    Editura

    Fii patiser la tine acasa – Impletituri delicioase Practicile Brutariei Limara se adreseaza tuturor celor carora le place sa experimenteze, in mod jucaus, forme sau produse noi. Autoarea Tothne Libor Maria le arata patiserilor amatori…

    Pret:

    79
    75.05 LEI
  • Sa ne pregatim de Sarbatoarea Pastelui

    De

    Editura

    Sa ne pregatim de Sarbatoarea Pastelui. Retete pentru Postul mare si Sarbatoarea Pastelui Sarbatoarea Pastelui este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului, pentru prima data fiind sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos….

    Pret:

    21 LEI
  • Carnati de casa. Retete de preparare, principii si ingrediente de baza

    De

    Editura

    Vreti sa preparati pe cont propriu rulada de ficat? Sau sa va bucurati de niste carnati cabanos facuti in casa? Pas cu pas, aceasta carte va arata cum sa faceti carbati de casa, salam, polonezi…

    Pret:

    21 LEI
  • Istoria sticlei de vin

    De

    Editura

    Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne. Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci…

    Pret:

    49.9 LEI
  • Ospete domnesti si boieresti in Moldova si Valahia

    De

    Editura

    Texte alese si prezentate de Radu Lungu….

    Pret:

    43 LEI
  • Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare Vol.2

    De

    Editura

    Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare. Retete reinventateVol.2 Sa fii mama unui copil care sufera de alergii alimentare severe poate fi una dintre cele mai grele provocari. Din acel moment devii…

    Pret:

    88 LEI
  • Gust. Autobiografia mea culinara

    De

    Editura

    Stanley Tucci a crescut intr-o familie de italieni americani care petrecea fiecare seara in jurul mesei din bucatarie. Magia acelor cine a fost impartasita in The Tucci Cookbook si The Tucci Table , iar acum,…

    Pret:

    49 LEI
  • Retetele Manuelei

    De

    Editura

    Retetele Manuelei – Gust raw, gust vegan Cartea include 131 de retete raw vegane, vegane si vegetariene savuroase si usor de preparat, inclusiv Meniurile complete pentru Paste si Craciun, doua seturi de retete traditionale romanesti…

    Pret:

    110 LEI
  • Lindt Excellence 70% cacao

    De

    Editura

    Descoperiti cum va puteti bucura de gustul delicios al ciocolatei LINDT EXCELLENCE in cele mai tentante deserturi. De la trufe, tarte, bavareze si pana la negrese ori sufleuri, toate aceste retete sunt savuroase si se…

    Pret:

    29
    24.65 LEI
  • Mancaruri de post

    De

    Editura

    Postul iti pare prea greu de strabatut? In Mancaruri de post vei afla un bun sprijin pentru neputinta ta. Insa in timp ce te desfeti de dulceata pusa in bucate de Ziditor, nu uita sa…

    Pret:

    18 LEI
  • Fii Brutar La Tine Acasa. Retetele Brutariei

    De

    Editura

    Noua aparitie a Editurii Casa, volumul Fii Brutar La Tine Acasa, se adreseaza tuturor celor care vor sa-si rasfete simturile cu o paine facuta chiar de ei. Fie ca esti amator, fie ca esti profesionist,…

    Pret:

    79
    75.05 LEI