Mic-dejun cu Seneca. Ghid stoic pentru arta de a trai O excelenta introducere in scrierile lui Seneca, in ceea ce inseamna filosofia stoica si stoicismul: lectii comprimate pe intelesul cititorului contemporan si sfaturi practice despre cum sa duci o viata buna, despre umilinta, dragoste, batranete s.a., extrase din invataturile atemporale ale lui Seneca Stoicismul, cea mai influenta filosofie a Imperiului Roman, ofera modalitati revigorant de moderne pentru a ne intari caracterul in fata unei lumi imprevizibile.
In Mic-dejun cu Seneca , filosoful David Fideler analizeaza scrierile clasice ale lui Seneca intr-o serie de capitole concentrate, explicand clar si concis ideile acestuia, fara a le simplifica excesiv. Recunoscut pe scara larga drept cel mai talentat si uman scriitor al traditiei stoice, Seneca ne invata sa traim liberi si cu rost.
Indrumarile sale pentru o viata buna pot fi puse in practica si de cititorul de astazi: invinge durerea, anxietatea si mania, transforma esecurile in oportunitati si recunoaste adevarata natura a prieteniei. Cel mai bine savurata ca ritual zilnic, ca o ceasca de cafea energizanta, intelepciunea lui Seneca ne ofera zi de zi o multime de sfaturi testate in timp despre conditia umana – care, dupa cum se dovedeste, nu s-a schimbat prea mult in ultimele doua mii de ani.
Cea mai buna companie dintre noile carti stoice. – New York Times (Un) ghid cuprinzator al ideilor (lui Seneca)…
Fideler reuseste sa exprime lucrurile intr-un fel accesibil si ofera o multime de exemple din lumea reala pentru aplicarea practica a filosofiei in viata cuiva (…) Incepatorii in studiul filosofiei vor gasi in aceasta carte o buna introducere. – Publishers Weekly David Fideler – care a citit zilnic Seneca la cafeaua de dimineata vreme de zece ani – a facut o treaba admirabila rezumand scrierile filosofului stoic pentru cititorul modern.
Si nu e o carte scrisa pe fuga. Ceea ce vedem este o versiune comprimata si perfect asimilata a scrierilor lui Seneca.
– Thestoicgym Traducere din limba engleza de Bogdan Ghiurco.