D ictatura gastronomica. 1501 feluri de mancari Considerata de Pastorel Teodoreanu „un monument gastronomic”, Dictatura Gastronomica. 1501 feluri de mancari este o spectaculoasa monografie culinara a Romaniei interbelice, care contine retete culese, incercate si redactate…
Ce poate fi mai bun decat un hidromel? Ori un cocteil cu miere si scortisoara? Sau un flip din cirese si miere? Ori un rachiu de caise cu miere? Ca sa nu mai vorbim si…
Bunatati pentru musafiri. De la galuste de aur la jerbo Dupa cele trei carti de succes prin intermediul carora i-a condus pe cititori inlumea aluatului dospit si a coacerii painii, de data aceasta autoarea le…
Cartea pe care o aveti in fata nu e doar despre arta si rafinamentul unor preparate de lux. E una dintre cartile de vizita ale lui ChefJoseph Hadad, pe langa restaurantul care-i poarta numele, prestatia…
Cartea reprezinta o culegere de zeci de retete delicioase, potrivite atat pentru perioada Postului Pastelui cat si pentru masa festiva de Paste. De asemenea, la finalul cartii sunt prezentate descrierile si proprietatile terapeutice ale mai…
Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor.Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile.Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati. Veti avea ocazia…
Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…
Exista o zicala: cei care mananca impreuna… raman impreuna. Din vremuri stravechi, la aceeasi masa s-au asezat prietenii, vecinii, aliatii. Gastronomia este, asadar, un mijloc de impacare si o sursa de conexiuni interculturale. In cartea…
Cam de speriat titlul, dar nu va zgribuliti, ca doar e vorba de inghetata. Nu va mai uitati dupa cele din comert ca-s pline de conservanti, coloranti, parfumanti, frisca este sintetica, ouale sunt… praf de…