Acasa/

/

Istoria sticlei de vin

Autor:
Istoria sticlei de vin - Jean-Robert Pitte - BAROQUE BOOKS & ARTS
Detalii:
Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne. Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci…
Categorie
Editura
Autor

49.9

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
9786068564838
Recenzii
5/5

Descriere

Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne.
Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci de ani o ampla cercetare asupra geografiei gastronomiei si vinului. F O R M A S I P O V E S T E , C R E A T I E , P A S I U N E , L U X S I R A F I N A M E N T , O D E L I C A T A I S T O R I E A A R T E I P A S T R A T O A R E D E E L I X I R Sticla de vin.
Peste Marea Manecii, in forma de ceapa, de para, apoi cilindrica si cu umeri drepti. In Franta, mai degraba ovoida, cu umeri inclinati, atat in Champagne, cat si in Burgundia sau la Bordeaux unde, din secolul al XIX-lea, s-au impus tot formele cilindrice cu umeri drepti.
Dar creatorii au mers mai departe cu imaginatia: fluierul renan, sticla imbracata in paie din Toscana, bocksbeutel-ul in forma de tartacuta din Franconia, sticla clavelin din Jura, butelia mica de Tokaji cu gatul alungit sau constantia din Africa de Sud. Fara inventarea sticlei, niciodata vinurile nu s-ar fi putut invechi ferite de aer si de lumina si niciodata personalitatea regiunilor si a anului de productie nu s-ar fi putut manifesta cu atata stralucire.
Revolutia dateaza din secolul I d. Hr., cand s-a inventat in sticlarie teava de suflat.
La inceputul secolului al XVII-lea, productiile europene, prea fragile, nu puteau servi pentru transportul lichidelor la distante mari. Atunci Anglia, o tara importatoare, a conceput butelia de sticla groasa si neagra, lucrata intr-un cuptor incalzit cu carbuni.
Tot englezii au descoperit in Portugalia virtutile plutei, care permite inchiderea ermetica, astfel incat sa le poti incredinta sticlelor si cel mai pretentios vin, sa le poti culca, transporta si pastra peste secole. Si nu dupa mult timp au inventat si sampania, pe care francezii o vor produce abia incepand cu perioada Regentei.

Ar putea să îți placă și…

  • 100 de prajituri si deserturi de post

    De

    Editura

    Deserturile de post cuprinse in carte sunt simple, preparate cu ingrediente ieftine si la indemana oricui. Dulciurile de post se pregatesc usor, au nevoie de putine etape de pregatire si sunt atat de bune incat…

    Pret:

    12 LEI
  • Gustoase si ieftine

    De

    Editura

    Am ales pentru dumneavoastra, 100 de preparate ce se pot face si repede si cu bani putini. Incercati-le, si veti vedea ca pe cat sunt de ieftine, pe atat sunt de gustoase. Gasiti tot ce…

    Pret:

    3 LEI
  • Carte de bucate

    De

    Editura

    Sanda Marin – Carte de bucate. Editie integrala In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa….

    Pret:

    75 LEI
  • Acrobatii culinare ale mamelor curajoase in lupta cu alergiile alimentare. Deserturi Vol.3

    De

    Editura

    In urma cu 13 ani, am aflat ca fiica mea este alergica la foarte multe alimente esentiale in dezvoltarea copilului. Atunci, mi-am dorit, din tot sufletul, sa gasesc pe piata carti de bucate care sa…

    Pret:

    120 LEI
  • Conservarea carnii

    De

    Editura

    Pret:

    20 LEI
  • Sa ne pregatim de Sarbatoarea Pastelui

    De

    Editura

    Sa ne pregatim de Sarbatoarea Pastelui. Retete pentru Postul mare si Sarbatoarea Pastelui Sarbatoarea Pastelui este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului, pentru prima data fiind sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos….

    Pret:

    21 LEI
  • Sfintele Pasti. Credinta, datini si preparate culinare

    De

    Editura

    Gospodinele, inainte de a se apuca de plamadit, se grijesc, se spala pe cap, se piaptana, imbraca straie curate si se roaga bunului Dumnezeu sa le dea putere si har in intreprinderea ce tocmai vor…

    Pret:

    31.79 LEI
  • Berea artizanala

    De

    Editura

    Berea artizanala. Cum sa stapanesti arta fabricarii berii la domiciliu Cartea Berea artizanala – Cum sa stapanesti arta fabricarii berii la domiciliu , vine in ajutorul acelora care doresc sa-si pregateasca singuri licoarea mult agreata….

    Pret:

    89
    84.55 LEI
  • Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

    De

    Editura

    Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…

    Pret:

    69.9 LEI
  • Mancarea: o poveste de dragoste

    De

    Editura

    Ai avut parte vreodata de un pranz oribil, dar nu ti-ai dat seama de acest lucru pana ce nu ai terminat de mancat? Ti s-a intamplat sa mananci in masina pentru a nu imparti mancarea…

    Pret:

    48 LEI
  • Aveti copii mofturosi?

    De

    Editura

    Mame, dormiti fara de griji: copiii dumneavoastra nu vor mai face tot felul de mofturi la masa. Retetele pe care vi le propunem n-au rival. Ele va vor face sa asteptati cu bucurie ora mesei….

    Pret:

    3 LEI
  • Retetar de aleasa gastronomie vegetariana

    De

    Editura

    Cartea noastra de bucate, fara dogme si ambiguitati, va introduce in filosofia gustului, fara carne si peste, intr-o perfecta armonie a traditiei, integrarii si alimentatiei moderne. In aceste pagini, bogate in retete si foarte multe…

    Pret:

    35
    33.25 LEI