Acasa/

/

Delicii chinezesti

Autor:
Delicii chinezesti - Li Xin - EDITURA CREATOR
Detalii:
Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendidacultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in…
Categorie
Editura
Autor

70

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2019
ISBN:
6426308002982
Recenzii
5/5

Descriere

Delicii chinezesti. Un periplu prin opt traditii culinare ale Chinei China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane.
Natiunea chineza si-a constituit o splendidacultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta aculturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata.
Gastronomia chineza, dimensiune valoroasaa mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe carele presupune si pentru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta sipopulariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opttipuri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialelebrute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile.
Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi”si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati. Maestrul bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinaredin cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte.
Cartea afost tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrulColegiului Economic din Zhejiang.Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise inaceasta carte au fost stabilite de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, side catre Dl.
He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unoratente dezbateri profesionale.

Ar putea să îți placă și…

  • Sfaturi practice si dulceturile casei mele

    De

    Editura

    Pret:

    7 LEI
  • Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun

    De

    Editura

    In fiecare an, Sarbatoarea Nasterii Domnului ne umple sufletul de speranta, de dragoste si de bucurie. Ne dorim cu tarie sa impartasim aceasta curata emotie cu cei dragi. Asadar, sa imbracam caminul nostru in aroma…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Traiasca mamaliga

    De

    Editura

    Hranitoare, la indemana tuturor si ca pret si pentru ca malaiul se gaseste la tot pasul, mamaliga este o mancare rapida, ieftina, usor de facut. Cartea contine 150 de preparate care se pot asezona cu…

    Pret:

    3 LEI
  • Retete istorice. Carnati

    De

    Editura

    65 de retete autentice din perioada 1908-1970 O colectie valoroasa de retete istorice pentru prepararea carnatilor, retetele strabunilor pentru tot felul de carnati cum arfi trandafirii oltenesti, patricieni, carnati albi, carnati fara piele (mititei), lebervurst,…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Maine Taiem Porcul!

    De

    Editura

    Pret:

    3 LEI
  • Podgoria Dragasani

    De

    Editura

    In preajma unor puternice asezari dacice dominate de Rusidava, devenita mai tarziu regiunea viticola voievodala a banilor Olteniei — Dragasanii s-au bucurat prin vinurile sale de o atentie si o pretuire deosebite — din cele…

    Pret:

    105 LEI
  • Retete exotice cu peste si fructe de mare pe gustul romanilor reinterpretate de Dan-Silviu Boerescu

    De

    Editura

    Flori de dovlecel umplute cu branza si somon, pizza de casa cu sardine si cepe caramelizate, carnaciori de raci, langustine cu ciocolata, crema de sprot afumat cu branza albastra, salata cu creveti, midii, calamar si…

    Pret:

    17 LEI
  • Mancaruri din peste

    De

    Editura

    Mancarurile din peste sunt foarte folositoare si gustoase, uimindu-ne prin diversitatea si aroma lor deosebita. Chiar si din cel mai ieftin peste, din legume obisnuite si diverse condimente se pot gati mancaruri dintre cele mai…

    Pret:

    25 LEI
  • Mousse la minut

    De

    Editura

    Va e pofta de un desert savuros si usor de pregatit? Noi avem solutia! Fie ca sunt din ciocolata, cu iaurt, capsuni sau banane, mousse-urile sunt intotdeauna la mare cautare. Cu aceste deserturi intr-adevar rafinate…

    Pret:

    28.99
    24.64 LEI
  • Jamie si petrecerea de vineri seara

    De

    Editura

    Jamie si petrecerea de vineri seara. Retete savuroase de weekend pentru prieteni si familie – Carte de bucate Incercati cele mai gustoase preparate din emisiunea TV de succes Jamie & Jimmy’s Friday Night Feast, alese…

    Pret:

    139
    132.05 LEI
  • Mancarea: o poveste de dragoste

    De

    Editura

    Ai avut parte vreodata de un pranz oribil, dar nu ti-ai dat seama de acest lucru pana ce nu ai terminat de mancat? Ti s-a intamplat sa mananci in masina pentru a nu imparti mancarea…

    Pret:

    48 LEI
  • Retete istorice cu carne de miel

    De

    Editura

    Retete istorice cu carne de miel – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel. 70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva. Retetele…

    Pret:

    17 LEI