Acasa/

/

Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti

Autor:
Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti - Eugenia Iorgoaea, Emilian Strainu - PRESTIGE
Detalii:
Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau…
Categorie
Editura
Autor

50

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
9786306506200
Recenzii
5/5

Descriere

Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust intens si un miros special. Pentru a le diminua, bucatarii din lumea intreaga folosesc cateva ingrediente secrete: condimente si ierburi aromatice, care dau o mireasma placuta preparatelor din peste, dar le ofera si o savoare unica, putand satisface si cele mai mofturoase papile gustative!
Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana. Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano, coriandru sau rozmarin.
Coriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice. Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor, de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste.
Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor (in special), evidentiind gustul si aroma pestelui. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.
Cuisoarele au o aroma puternica si un gust iute intens. Ofera un farmec aparte sosurilor si marinatelor din peste.
Frunzele de dafin, simbol al nobletii, dau si in cazul preparatelor din peste o savoare unica. Feniculul macinat este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste.
Poate fi utilizat in special pentru pestele gras: somon, macrou si hering. Se poate adauga si in salatele sau in sosurile care se servesc alaturi de peste.
Ghimbirul se numara printre cele mai folosite condimente din bucataria asiatica. Asezoneaza cu succes fructele de mare si pestele.
Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava pentru mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.
Atat semintele cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, in nenumarate preparate si retete culinare. Semintele de marar pisate se potrivesc de minune cu orice fel de peste.
Somonului pare totusi sa ii „placa” cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice. Nucsoara este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste, in special pentru placintele preparate cu acest tip de carne, insa poate fi adaugata si in sosuri.
Se impaca excelent si cu fructele de mare. Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste.
In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia. Piperul este condimentul bun la toate.
Nu exista mancare si, cu atat mai putin, tip de peste, care sa „strambe din nas” la aroma indrazneata pe care o ofera acest condiment popular in toate bucatariile lumii. Piperul este unul dintre cele mai populare si mai versatile condimente din bucatarie, asa ca se poate combina cu orice ingredient picant si aromat.
Singurul lucru de care trebuie tinut cont este cantitatea in care se foloseste. Si rozmarinul face casa buna cu coriandrul in retetele cu peste.
Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc „sa exploateze” foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase. Semintele de mustar sunt condimentele ideale pentru a pregati peste in crusta.
Combinatiile mustarului cu piper si oregano fac din preparatele de peste un adevarat deliciu. Turmericul (curcuma) are gustul piperat si aroma, usor lemnoasa.
Se potriveste de minune cu majoritatea ierburilor aromate. Are un miros asemanator cu al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picant, fiind un ingredient din unele varietati de mustar si inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.

Ar putea să îți placă și…

  • Top 50 retete pas cu pas

    De

    Editura

    Prima carte de retete ilustrate pas cu pas din Romania. Un ghid vizual atractiv si practic: fiecare reteta este insotita de fotografii pe pasi, care va garanteaza reusita in bucatarie, chiar daca sunteti doar incepatori….

    Pret:

    95
    90.25 LEI
  • Impreuna

    De

    Editura

    „Mancarea poate fi orice vreti voi”, ne spune Jamie cu fiecare ocazie, dandu-ne incredere sa fim creativi si relaxati atunci cand vine vorba de prepararea sau aranjarea unei mese. De aceasta data, dupa anii de…

    Pret:

    149 LEI
  • Ingrijiti-va rinichii

    De

    Editura

    Dragi cititori, e vorba de rinichii dumneavoastra si nu de acea delicatesa culinara, atat de pretentioasa la gatit! Asa ca, atentie, nu va asteptati sa gasiti in carte cine stie ce specialitati care mai de…

    Pret:

    3 LEI
  • Retete istorice. Fursecuri si biscuiti de Craciun

    De

    Editura

    In fiecare an, Sarbatoarea Nasterii Domnului ne umple sufletul de speranta, de dragoste si de bucurie. Ne dorim cu tarie sa impartasim aceasta curata emotie cu cei dragi. Asadar, sa imbracam caminul nostru in aroma…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Secretele vinului

    De

    Editura

    De la cabaretele pline de placeri interzise pana la pivnitele Josephinei, vinul se face complicele sutelor de istorii mici care se joaca in umbra celei mari. Parcurgand Quebecul, Malta, Portugalia, Caucazul etc., in voia razboaielor…

    Pret:

    56 LEI
  • Bucataria romaneasca la masa Europei

    De

    Editura

    Exista o zicala: cei care mananca impreuna… raman impreuna. Din vremuri stravechi, la aceeasi masa s-au asezat prietenii, vecinii, aliatii. Gastronomia este, asadar, un mijloc de impacare si o sursa de conexiuni interculturale. In cartea…

    Pret:

    70 LEI
  • Traiasca mamaliga

    De

    Editura

    Hranitoare, la indemana tuturor si ca pret si pentru ca malaiul se gaseste la tot pasul, mamaliga este o mancare rapida, ieftina, usor de facut. Cartea contine 150 de preparate care se pot asezona cu…

    Pret:

    3 LEI
  • Cocktailuri cu vin

    De

    Editura

    Ideea imbinarii a doua domenii – cel al vinurilor si cel al cocktailurilor – in scopul crearii unor amestecuri noi si deosebite a fost provocarea initiala a acestei carti, scrise pentru cei doritori sa invete…

    Pret:

    58
    55.1 LEI
  • Afumaturi, pastrama, carnati

    De

    Editura

    Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita, precum si tehnicile adiacente – afumarea, maturarea – necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe care le detine toata lumea. Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate,…

    Pret:

    25 LEI
  • Ministrul hranei sanatoase

    De

    Editura

    Ministrul hranei sanatoase. Oricine poate invata sa gateasca in 24 de ore Daca ati crezut ca nu veti invata niciodata cum sa gatiti, atunci credeti-ma, luati aceste retete si imaginile lor pas cu pas si…

    Pret:

    90
    85.5 LEI
  • Retete istorice. Carnati

    De

    Editura

    65 de retete autentice din perioada 1908-1970 O colectie valoroasa de retete istorice pentru prepararea carnatilor, retetele strabunilor pentru tot felul de carnati cum arfi trandafirii oltenesti, patricieni, carnati albi, carnati fara piele (mititei), lebervurst,…

    Pret:

    19.9 LEI
  • Curioasa lume a vinului

    De

    Editura

    Curioasa lume a vinului. Vin si istorie, spirit si esenta O fermecatoare suita de personaje si idei pline de culoare, locuri celebre si istorii fascinante din ametitorul univers al creatorilor de vin. Richard Vine a…

    Pret:

    49.9 LEI