Acasa/

/

Secretele vinului

Autor:
Secretele vinului - Yves-Marie Berce - CARTEA ROMANEASCA EDUCATIONAL
Detalii:
De la cabaretele pline de placeri interzise pana la pivnitele Josephinei, vinul se face complicele sutelor de istorii mici care se joaca in umbra celei mari. Parcurgand Quebecul, Malta, Portugalia, Caucazul etc., in voia razboaielor…
Categorie
Editura
Autor

56

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2021
ISBN:
9786060570851
Recenzii
5/5

Descriere

De la cabaretele pline de placeri interzise pana la pivnitele Josephinei, vinul se face complicele sutelor de istorii mici care se joaca in umbra celei mari. Parcurgand Quebecul, Malta, Portugalia, Caucazul etc., in voia razboaielor si expeditiilor indepartate, Yves Berce, profesor la Sorbona, se transforma intr-un povestitor entuziast a tot ce inseamna sarea istoriei vinului.
– Isabelle de Montvert-Chaussy Cum isi promovau, odinioara, papii din Avignon podgoriile Cotes du Rhone? De ce pivnita Imparatesei Josephine continea atat de multe vinuri de Medoc?
Vinurile produse in strainatate, precum cele din Insulele Canare, venerate de George Washington, sau cele din Caucaz, atat de laudate de Alexandre Dumas, erau, oare, apreciate si in Franta? Vinul este si o poveste despre peisaje, pamanturi si soare, despre calatorii intercontinentale, leganari pe mare, cai navigabile interioare si transport de butoaie pe drumuri pietroase.
Yves-Marie Berce ne invata ca si gustul este o chestiune de moda, care se transforma in functie de politici si rivalitati intre puteri. Secretele vinului se dezvaluie in cele din urma la masa regilor si in atmosfera cabaretelor, de la Londra la Paris, din porturile din Boston pana la Buenos Aires.
– Librairie Vuibert Din tavernele din Evul Mediu pana la cabaretele din perioada Belle Epoque, trecand prin fratiile bahice din secolul al XVII-lea, o istorie a lumii vinului si a consumatorilor sai. Traducere din limba franeza deLiliana Fosalau.

Ar putea să îți placă și…

  • Fara gluten. Retete gourmet

    De

    Editura

    Cartea isi propune sa ajute celiacii si persoanele intolerante la gluten sa-si adapteze alimentatia la cerintele organismului lor, satisfacand in acelasi timp papilele gustative cu ajutorul unor retete alternative. Boala celiaca devine o oportunitate de…

    Pret:

    69
    65.55 LEI
  • Bucatarie medievala portugheza

    De

    Editura

    Pret:

    69.63 LEI
  • Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea

    De

    Editura

    Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii. Aceasta carte propune explorarea originilor…

    Pret:

    37 LEI
  • Paste

    De

    Editura

    Academia Barilla este o miscare la nivel mondial care si-a propus sa protejeze, sa dezvolte si sa promoveze cultura si autentica bucatarie regionala a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla ofera…

    Pret:

    35 LEI
  • 12 pasi catre o alimentatie raw

    De

    Editura

    12 pasi catre o alimentatie raw. Cum sa pui capat dependentei de mancarea gatita Aceasta este Biblia celor care au adoptat alimentatia fara foc – apreciaza un reputat specialist in biochimia cuantica a nutritiei, Ralph…

    Pret:

    46
    43.7 LEI
  • Super food pentru toata familia

    De

    Editura

    • Micul dejun •Retete rapide •Retete clasice sanatoase •Salate •Curry & Tocanite •Preparate la cuptor •Paste & Risotto •Supe •Trucuri in bucatarie Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe…

    Pret:

    115
    109.25 LEI
  • Salate. O reteta pentru fiecare zi din an. Vol.3: Iulie, August, Septembrie

    De

    Editura

    Aceasta colectie ispititoare de retete ofera cate o salata pentru fiecare zi. Din iulie pana in septembrie, vei gasi cate o idee apetisanta si o salata de sezon care va satisface orice dorinta si se…

    Pret:

    24.9
    19.92 LEI
  • Retete istorice cu carne de miel

    De

    Editura

    Retete istorice cu carne de miel – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel. 70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva. Retetele…

    Pret:

    17 LEI
  • Craciunul cu traditii, colinde si bucate alese

    De

    Editura

    De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale. Doar ca, an de an, gatim tot mai putin ca pe vremuri si mancam tot mai mult preparate de-a gata, procesate intr-o fabrica…

    Pret:

    64.99 LEI
  • Limpezirea Vinului

    De

    Editura

    Pret:

    15 LEI
  • Mancaruri de sarbatori

    De

    Editura

    Autoarea cartii de mare succes Mincaruri si dulciuri de post, revine cu o noua carte: Mancaruri de sarbatori. O carte iesita din bucataria mamei. Un frumos si pretios dar pentru mame, sotii, surori si prietene….

    Pret:

    55 LEI
  • Bucataria japoneza

    De

    Editura

    Pret:

    22 LEI