Acasa/

/

Istoria sticlei de vin

Autor:
Istoria sticlei de vin - Jean-Robert Pitte - BAROQUE BOOKS & ARTS
Detalii:
Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne. Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci…
Categorie
Editura
Autor

49.9

LEI
In Stoc
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
9786068564838
Recenzii
5/5

Descriere

Presedinte al Academiei Vinului din Franta si presedinte al Societatii de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist in geografie culturala. De la Istoria peisajului francez (1983) pana la Bordeaux-Bourgogne.
Pasiunile rivale (2007), el realizeaza de treizeci de ani o ampla cercetare asupra geografiei gastronomiei si vinului. F O R M A S I P O V E S T E , C R E A T I E , P A S I U N E , L U X S I R A F I N A M E N T , O D E L I C A T A I S T O R I E A A R T E I P A S T R A T O A R E D E E L I X I R Sticla de vin.
Peste Marea Manecii, in forma de ceapa, de para, apoi cilindrica si cu umeri drepti. In Franta, mai degraba ovoida, cu umeri inclinati, atat in Champagne, cat si in Burgundia sau la Bordeaux unde, din secolul al XIX-lea, s-au impus tot formele cilindrice cu umeri drepti.
Dar creatorii au mers mai departe cu imaginatia: fluierul renan, sticla imbracata in paie din Toscana, bocksbeutel-ul in forma de tartacuta din Franconia, sticla clavelin din Jura, butelia mica de Tokaji cu gatul alungit sau constantia din Africa de Sud. Fara inventarea sticlei, niciodata vinurile nu s-ar fi putut invechi ferite de aer si de lumina si niciodata personalitatea regiunilor si a anului de productie nu s-ar fi putut manifesta cu atata stralucire.
Revolutia dateaza din secolul I d. Hr., cand s-a inventat in sticlarie teava de suflat.
La inceputul secolului al XVII-lea, productiile europene, prea fragile, nu puteau servi pentru transportul lichidelor la distante mari. Atunci Anglia, o tara importatoare, a conceput butelia de sticla groasa si neagra, lucrata intr-un cuptor incalzit cu carbuni.
Tot englezii au descoperit in Portugalia virtutile plutei, care permite inchiderea ermetica, astfel incat sa le poti incredinta sticlelor si cel mai pretentios vin, sa le poti culca, transporta si pastra peste secole. Si nu dupa mult timp au inventat si sampania, pe care francezii o vor produce abia incepand cu perioada Regentei.

Ar putea să îți placă și…

  • Delicii in otet, ulei si alcool

    De

    Editura

    Delicii in otet, ulei si alcool – Eva Aufreiter, Bernadette Baumgartner, Birgit Hauer, Christine Mahringer-Eder, Anna Obermayr Prin intermediul cartii Delicii in otet, ulei si alcool va invitam sa (re)descoperiti muraturile in toate varietatile lor….

    Pret:

    20.5 LEI
  • Hai sa mancam picant!

    De

    Editura

    Dupa ce am aflat cate talente au micile, usturatoarele, piscatoarele condimente, cat de bine pot ele sa ne doftoriceasca, de ce n-am manca, de ce n-am gati, de ce nu ne-am profila pe condimente? Ne-am…

    Pret:

    3 LEI
  • Berea, izvor de sanatate

    De

    Editura

    Berea – izvor de sanatate este o carte ce n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunei familii. De secole, berea a trecut de la aliment, la bautura racoritoare, la bautura alcoolica savurata la chefuri, iar…

    Pret:

    30 LEI
  • Afumaturi, pastrama, carnati

    De

    Editura

    Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita, precum si tehnicile adiacente – afumarea, maturarea – necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe care le detine toata lumea. Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate,…

    Pret:

    25 LEI
  • Craciun la New York. Povesti si retete

    De

    Editura

    O invitatie in lumea magica a Craciunului. Veti descoperi 50 de retete pline de gust si savoare, insotite de povesti fermecatoare dintr-un New York inedit, in care aromele de scortisoara, ciocolata si martipan plutesc pe…

    Pret:

    98
    83.3 LEI
  • Banchet frantuzit la Jaristea Locanta

    De

    Editura

    Banchet frantuzit la Jaristea Locanta. Povestirile gastronomice ale Kerei Calita Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o…

    Pret:

    69.9 LEI
  • Cele mai delicioase 45 dulceturi, compoturi si siropuri

    De

    Editura

    Colectia noastra va propune o incantatoare calatorie in lumea aromelor si gusturilor. Retetele noastre sunt gandite sa va bucure simturile. Cel mai important ingredient in retetele prezentate de noi este placerea de a gati….

    Pret:

    14 LEI
  • Retete din bucataria lumii

    De

    Editura

    Retetele selectate in aceasta carte sunt necesare oricarei gospodine care se respecta si isi respecta casa. Asemanatoare mancarurilor romanesti sau exotice – dar posibil de preparat datorita unor magazine specializate pe ingredientele folosite pe diverse…

    Pret:

    23
    21.85 LEI
  • Vreti sa va ingrasati?

    De

    Editura

    Cartea prezinta retete ce pot ajuta la cresterea in greutate. „150 de retete pentru rotunjimile mult-visate”…

    Pret:

    3 LEI
  • Sfaturi practice si dulceturile casei mele

    De

    Editura

    Pret:

    7 LEI
  • Hai, mamico, fa-mi mancare!

    De

    Editura

    Regimul zilnic si regimul alimentar trebuie sa corespunda varstei bebelusului dumneavoastra. In cartea Hai mamico fa-mi mancare veti gasi retete pentru copii care sunt selectate pe categoriile de varsta de la 1 la 7 ani,…

    Pret:

    25 LEI
  • 100 mancaruri manastiresti: Ciorbe, mancaruri, deserturi

    De

    Editura

    Mancarea manastireasca este renumita nu doar pentru gustul sau autentic, ci si pentru simplitatea si beneficiile sale pentru sanatate. De-a lungul timpului, retetele manastiresti au fost pastrate si transmise din generatie in generatie, fiind marcate…

    Pret:

    15 LEI